Jag har blivit utmanad!

Utmanad av: Erica

Regler;
* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.


- Jag är beroende av glass, jag kommer älska den som ger mig en 4L B&Js glass i all oändlighet. (vilket jag säkerligen skulle ändå! Hihi)
- Jag har otroligt svårt att sitta still, blir med andra ord lätt rastlös. Är därför inte duktig på att sitta still och titta på film!
- Jag älskar att sjunga, vart, hur och när som helst! Att leka med stämmor är tokkul!
- Programmet Singing Bee gör mig galen!
- Jag älskar min nya klass, ES2D
- Jag vet vad jag vill göra efter gymnasiet
- Jag är otrolig målinriktad, och gör ingenting halvhjärtat.

JAG UTMANAR:
Elina Hejdlina.blogg.se
Maria flygares.blogg.se
Sandra karlstrand.blogg.se
Louise
louiseec.blogg.se
Helena mittlivsomhelena.blogg.se
Milla miiilla.blogg.se
Bea beaa.blogg.se

IDOL

samtliga bilder från www.tv4.se
Kevin sjunger. Foto: Daniel Ohlsson/TV4.

BÄST IKVÄLL! Helt makalös. Älskar honom! Haha

Alice var också helst tokgrym. Och Robin E!

Alice sjöng shirley Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Robin Ericsson sjunger. Foto: Daniel Ohlsson/TV4.

Idol hjärta vitchoklad hjärta glass!

Jeje

Mumsfilibabba, mätt och belåten. Hamburgare i pitabröd! Smarrigt.

Kvällen ska spenderas med familjen framför tvn, bättre kan det knappast bli! Just nu är det idol som gäller. OCH VITCHOKLAD! Mängder. Min kära kusin har varit på färjan, och köpte mängder hem till oss. Hon är för söt!

Happy Halloween!



Här ser ni min Halloween dag, jag sov till halv ett, käkade frulle och nu sitter jag med ett berg av godis och mina trista matteböcker.. Troligtvis inte mycket Halloween firande denna vecka, utan det blir först nästa helg.. Så hela truppen kan vara samlad! Men de gör la inge?
Bara så ni vet så älskar jag Halloween, helt tokmysigt tycker jag.  Hur som helst ska jag inte bli alltför långdragen med matten. Det är så trist. Kvällen ska gå till Halloweenmys ändå!

Back to buissness med matten, mängder av godis och urmysig musik... tänka sig.

HUR FIRAR NI HALLOWEEN?

Då var denna vecka över..

Och vart tog tiden vägen? Höstlovet har bara susat förbi i en väldig fart. Mamma mia!
Dags att sova. Det är Halloween imorgon (idag), mysigt.

Jag är trött och mina ben värker, mina fötter också för den delen, hälarna är alldeles ömma! Men hallå, dansen är ju färdig! Kan fortfarande inte riktigt greppa det, men så är fallet. Hihi! Hursom, träningsvärk i hela kroppen, miljarder blåmärken på knän, axlar, lår och armar och blodutjutningar på axeln.. det är så jag ser ut, efter en dag i danssalen! Underbart (ja jag är nog störd, hur kan man tycka att det är underbart?.. bra fråga!).
Blodutjutningarna på armen blev efter L kom på ett häftigt lyft, och kom lite fel, så det kändes lite konstigt i axlarna.. så dom är snygga nu! Haha, not. Men det försvinner ju.

Åh! Jag älskar verkligen att dansa, förstår inte att jag inte har kommit på det innan! GAH. I sommar är det jag som ska gå på olika läger. Jag bara måste! Kul att ha sällskap visserligen.. får la se hur det blir.. Någon som har lust att hänka?

PUSSO. GODNATT!
UPDATE:
Åh hörrni, vetni? Jag upptäckte just en till sak till listan av blåmärken, blodutjutningar och träningsvärk.. jag har blåsor under foten ocskå och jätte mycket upfläkt hud. Förlåt om ni äcklas, haha.. Och dessutom är fötterna fyllda av brännmärken och sådant tjaffs också.. Ja mina fötter är snygga! Stackars fossingar, hihi. Så ser alla dansares fötter ut kan jag meddela, och ben också för den delen! Ja hela kroppen.. iförsig ;p

Stress.

Är smått stressad faktiskt. Har webbsidan kvar att göra, en bok på 130 sidor att läsa, ett matteprov att plugga till, en pardans i disco jag måste kunna och en duett att lära mig. Allt till nästa vecka! Imorgon är det matten som står på schemat. Men hey, det är ju Halloween imorgon!

På lördag ska jag nog försöka träffa min parkompis.. Vi skulle träna mycket nu i veckan.. det gick ju.. eh bra? Det är ju trevligt, alltid denna stress. Men det väl så! Just nu sitter jag iallafall och bygger på hemsidan, kommer inte på hur toolbar knapparna ska se ut! Det ser bara helt stört ut. Sedan ska jag göra en till flash också, spännande.....

Ska visa shortsen jag & L köpte idag till redovisningen. Ska visa hela scenkläderna när det är färdigt, men vi har inte hittat någon tunika ännu. Känns som om det skulle vara det lättaste att hitta.. nu hittar vi ingen! Knäppt.

Back to work people!

HELT KLAR!

Trött, seg, glad, exalterad, utmattad.. haha jag kan hålla på i en evighet, med bra och dåliga grejer jag känner! Fast kontentan är överlag, extremt bra! Jag är riktigt glad, men trött! Vi är nämligen klara med HELA duetten! Ja, ni läste rätt.. HELA! På 6 timmar har vi gjort färdigt hela dansen. Helt sjukt om du frågar mig! En låt på 3 minuter 40 sekunder, helt fylld med koreografi nu. Den är tok kort känns det som... iiih, kul.

Tokiga katt!

Sitter i sängen nu med en galet gosig, kurrande, rullande katt bredvid mig. Ja, hon som  står utanför på balkonen och mjauar tills man blir tokig på henne för att sedan hoppa in genom fönstret. Nu är hon alltså här inne, ska snart gå ner med sötisen.

Imorgon ska jag upp kvart över nio, dags att dansa igen. 11-13 är första tiden, efter det käkar vi lite lunch "on the run" och ska springa runt och leta efter redovisningskläder, typ en tunika och även shorts. Ska bli kul. 14.30-16.30 är nästa tid, och därefter hoppas vi på att duetten är färdig. Så vi kan repa sista veckan!

Ska ringa parkompisen imorgon också, till discon för att träna. Vet inte om det  blir imorgon eller möjligtvis på fredag, på dagen. Det behövs verkligen! På lördag är det bara två veckor liksom..

Ska ta med mig kameran imorgon, behöver bilder till hemsidan och dessutom kul att bara ha bilder! Ni får kanske se någon bild, det passar la bra? Så får ni se hur galna man kan vara när man sätter två tjejer i ett rum, med en låt, och med en skara renoverande byggarbetare på övervåningen som slänger ner saker i rör och borrar i betongen så det låter som de håller på att komma genom golvet, och taket trillar ner, och så självklart med en underbar låt med ett otroligt budskap.

Sovgott på er, måste sova nu så jag får vila en stund inatt iaf!

GREYS ANATOMY

Nu är det Greys Anatomy som gäller! Kom på att jag inte sett förra veckans avsnitt, så jag hajar ingenting. Men får se det efter detta avsnitt typ, eller när syster å kusin ska se det. Späännandeeeeeee.

Imorgon är det dans i fyra timmar med Lina!.. ska berätta sen! Nu Måste jag kolla!

Hemsidan

Godmorgon, vaknade för en timme sen!

Ska strax försöka få tag i i min webbdesignlärare, vet ju fortfarande inte om det är med koder vi ska göra hemsidan eller med program.. får kanske försöka hitta någon från webbdesignkursen på facebook, haha! Tackavetja facebook!

Hursom, så hemsidan och sedan lite matte står på schemat idag. Inget intressant direkt!

Julklappar mig hit, och julklappar mig dit!

(Skulle uppdaterat den klockan 14.30 inatt, men datorn va lite störd då..)

Guthennight. Dax att sova nu!

Helt frånvarande i bloggen på kvällen, haha. Jag fastnade totalt i julklappen och jag hittade världens bästa.. sschh...! kan inte säga något ju! Det finns risk för spridning.. Hursom, jag vet.. det är tidigt kanske!? Men det tar tid den saken jag har tänkt att ge bort, så det är bra att jag börjar nu.

Annars har jag zero planer på vad jag ska ge resten i julklapp.. Har ni ens börjat fundera på det? Hm, det är alltid lika svårt. Egentligen borde man inte sätta så mycket tankar om att det ska vara perfekt, utan bara tänka vem det är man ska ge presenten till, vem den människan är som person. Enkla saker som vad gillar han/hon för färger? Parfymer, är hon frusen av sig så passar ju tofflor i hennes favoritfärg bra?! Asså jag menar, kanske tycker inte alla att det är det roligaste att få tofflor.. eller vad vet jag? Bara man märker att det är omtanke bakom presenten. Jag tror det skulle göra oss en stor tjänst, att ta bort prestigen bakom dessa presenter.. Det är tanken som räknas, right? Då menar jag inte att man inte alls ska tänka igenom vad man köper, tvärtom! Dock ska man strunta i allt det som säger att det MÅSTE vara perfekt, bäst och underbart! Tänk till personen..

Lite mycket julklappssnack nu och flum också dessutom, jag tror jag är trött! Har kollat på bilder med mat, och redigerat! Vilket gjorde mig galet hungrig, så magen suger. Asså, den är tom! Jag är i säng för sent, skit också! Sovgott, vi hörs imorgon!

Tapeter

Kollade på tapeter idag, vi ska nämligen göra om mitt rum. Ska bli riktigt roligt, fräscht och hur mycket mer plats som helst! Det var kul, jag hittade några som var grymt fina. Dock har jag aningen svårt att bestämma mig.. Sedan har vi inte kollat på alla ställen heller.. ja vi får se hur det blir. Det finns ju många fina helt enkelt!


Webbdesign

Stön & stonk. Jag pallar inte men jag måste... Ska börja bygga på min hemsida nu, är inte alls säker på att jag vet vad det ska handla om. Dessutom så bygger vi hemsidorna på ett så omodernt sätt att det inte är sant, så det är riktigt klurigt. Mycket att tänka på.. Så jag ska börja nu, eftersom den ska vara klar på onsdag nästa vecka! :)

Vad ska ni göra idag? Puss

Världens bästa 9B

Vilken süper mysig kväll. Åh jag påminns av hur mycket jag faktiskt saknar alla när jag träffar oss, 9B igen. Imorgon kommer jag vara mer aktiv här än idag, och även svara på alla era kommentarer! Trött som en bäver är jag och det ska bli väldigt skönt att somna! Puss

En bit av duetten

Här är en bit av duetten, i slutet som jag och L gör! Det är jag som dansar, L filmar! Kolla gärna, och säg gärna vad ni tycker. Kan ju även passa på att säga att det är långt ifrån perfekt.. haha, vi kom på det idag liksom och att kvaliten är sugig. Puss, nu ska jag på klassåterträff!


Låten är Kellie Pickler - I wonder

Coldplay Viva la vida



ÄLSKA! Prances, prances......prances

Moderndans <3

Godnatt!

NU är det dans för att sova, ska upp halv tio imorgon för att ge mig in mot skolan för att träna duetten med L (ni vet i modern dans!). Ska bli riktigt roligt och jag tror att det kommer bli strålande! På torsdag så ska vi köpa en tunika/linne till våran redovisning, och svarta shorts ska jag också köpa. Åh, jag tror dethär kommer bli bra.

Vi hörs imorgon eftermiddag. På kvällen är det klassåterträff, iih!

Moderndans <3

Godnatt!

NU är det dans för att sova, ska upp halv tio imorgon för att ge mig in mot skolan för att träna duetten med L (ni vet i modern dans!). Ska bli riktigt roligt och jag tror att det kommer bli strålande! På torsdag så ska vi köpa en tunika/linne till våran redovisning, och svarta shorts ska jag också köpa. Åh, jag tror dethär kommer bli bra.

Vi hörs imorgon eftermiddag. På kvällen är det klassåterträff, iih!

Maid of honor



MAID OF HONOR BY PATRICK DEMPSEY

Min kusin hade med sig denna film till mig igår. Och imorse när jag vaknade tidigt vid klockan tio knäppte jag på laptopen och låg och kikade på den! Den var verkligen superbra. Patrick Dempsey är bäst, hooa love this movie. Supersöt verkligen! Kolla på den, så fort du kan!

Gossip Girl



Time for some gossip. Gossip Girl, loveit!
"I've killed someone" AAAAH!

Jag måste se vad som händer nu..
__________________________________________
UPDATE: MAH, galet späännande. ;p

Dräktdesign

Nu bär det av hem till Carro för dräkt design! Hemma till middag igen, vi hörs senare. Puss

OBS!

OBSARVERA ÄNDRINGEN I ANSÖKAN OM GRATIS BLOGGDESIGN!
MAILEN ÄR:
[email protected]

inte.. som det stod tidigare niccie.blogg@ho.... Förlåt alla som har skrickat in redan, hoppas att ni kan skicka om det till den nya eposten.

SIMS NÖRD.

Godmorgon.

Sitter vid en annan dator för tillfället (eller ja, jag skriver på min laptop.. men spelar sims på en annan) och ja, som jag precis sa.. spelar sims! Det är något konstigt med nerladdningarna (tror jag) så det är knepigt och spelet vill inte riktigt komma igång, aja hur som.. svårt att förklara.

Det kanske blir design av dräkter idag, annars gör vi det någon annan dag. Trött är jag iallafall, och nu mina kära vänner är det vintertid! Klockan är egentligen tjugo i tre (; det ni!


Jag vill ha Sims Seasons (har inte många alls ju!)! Måste kolla vad den kostar på alla elgiganten, siba och dom!

Sweet dreams

Dags att sova.
Imorgon väntar en chill dag, med lite städning på rummet bara och sedan förmodligen träff för dräktdesign. Häftigt! Får se vad vi kommer fram till.. Jag längtar tills vi ska göra om mitt rum.. börjar bli trött på 'et!
Jag har faktiskt inte så mycket planer för morgondagen! På måndag däremot väntar en efterlängtar klassåterträff! Ska bli superroligt att träffa alla igen, eftersom det var i juni senast! Alla söta små 9:are. Visserligen inte hela klassen, men 15 av dem. Vi som brukar hitta på grejor!

På måndag är det även duetträning i skolan. Ja det är rätt trist att det är på lovet, eftersom man måste åka till skolan. Men det är riktigt bra att vi faktiskt får vara där tycker jag! Dessutom är vår underbara moderna danslärare där och kan kolla! Alltså jag är helt förälskad i våra danslärare, de är så underbara!

Hursom, sovdags. Är trött och nu ska jag bli frisk! Glöm inte att anmäla er till designanmälan, om ni vill ha en dvs!
Dröm sött.


Gratis bloggdesign!

Nu ska jag testa en grej..

Jag tänkte försöka mig på ett beställande av bloggdesigner, ja alltså att ni får beställa. Jag vet inte alls hur efterfrågat det blir, men de 5 första i kvarn som anmäler sig och har med alla kriterier som krävs för att kunna ansöka om en eventuell bloggdesign, tänkte jag göra designer till nu under höstlovsveckan! För att se ett exempel av hur det kan se ut.. så har jag gjort min egen bloggdesign, så ni ser hur det kan bli och se ut!

GÖR FÖLJANDE FÖR ATT ANSÖKA OM EN BLOGGDESIGN:
  • Färger - Nämn tre stycken färger du vill ha med i designen
    vilken av dessa tre färger du vill ha som bakgrundsfärg?
  • Genre - Vilken genre har du på bloggen? ex. mode
  • Headertext - Vad vill du att det ska stå för text I din header? 
    OM du vill ha text I headern! .. Typ som I min står det "Niccie Mitt liv som dansare"
  • Skicka med en bild på dig som du vill ha som profilbild.
  • Skicka med bilder du vill ha med i headern, OM du vill ha någon bild där.
  • Skriv en kort presentation om dig själv som du vill ha med på bloggen.
  • Övriga önskemål - Har du andra önskemål om detaljer du skulle vilja ha?
  • Har du en idée av hur du vill att bloggen ska se ut? Beskriv! Om inte, skriv bara nej.

När du har gjort allt detta, skicka iväg det till min mailadress: [email protected]. Om du är bland de fem första, så hör jag av mig till dig! Nu får vi se om det ens blir fem bloggdesigner, haha. Men skriv på!

OBS! Ni måste svara på alla dessa frågor för att jag ska kunna göra en sån bra bloggdesign som möjligt, för att få ut det bästa av det och det blir som ni önskar.


Glitter babe!

       


Skorskor.... Fina skor.. till att tävla i! Här kan man ju få inspiration till färger på kläderna. Gillar den turkosa!

HJÄLP TILL, SNÄLLA!

Våran dans är förvåndsvärt bra! Förstår inte hur vi lyckats, gör du C? Haha, glad är jag iallafall. Den är rolig att dansa! Mycket action. Vi har något steg kvar bara som vi verkligen måste sätta, men C kom på ett supersnyggt förflyttningssteg så det lär ju bli kalas tror jag!

Vi ska träffas imorgon för design av dräkter, och vi har ingenaning om färger. Jag har gått i tankarna som svart bas, men kommit fram till att jag nog inte vill ha det.. eller så vill jag det.. aahh

SNÄLLA HJÄLP OSS! VAD SKA VI HA FÖR FÄRGER?


MAMMA MIA!

Snart bär det av till dansen. Är otaggad som sjutton faktiskt! Mestadels för det känns som om det finns så mycket jag måste göra.. Dessutom skulle jag verkligen behöva städa mitt ohyggligt stökiga rum! Jag tror nästan jag gör det på en gång faktiskt.. Det är lite parträning iallafall, och när det är dags för henne att träna grupp drar jag mig hemåt! Det blir dräkt design imorgon förmodligen.. Jag har en idée!

..okej när är jag rätt taggad ändå! Även fast jag inte får ta ut mig.. Nu ska jag plocka på rummet och när jag kommer hem är kusin här och jag hoppas att vi ska se på Mamma mia ikväll! För jag älskar den filmen! Och hon tar med sig soundtracket med, aah :D


How do you count a year?

Dags att sova. Behöver sova massvis för att bli av med den förkyldningen jag har! Mådde mycket bättre redan idag faktiskt. Dagen har varit mysig med fika på Waynes Coffee house med S och L, dock diggade inte S den varma chokladen och hon kom heller inte ihåg att muffins på fik är torra.. så det blev ingen större hit för henne! Stackarn. Haha!

Cullbergbaletten var grym, helt fantastisk. Har en favoritdansare i compagniet nu! Joaquim de Santana från Brasilien, AP GRYM! Det var så häftigt! Vilka linjer han hade, och hans händer var liksom en del av koreografin, svårt att förklara för det låter ju självklart.. Shit vilken häftig kille! Bara 23 år gammal med endast 8 år som dansare på nacken.. ja somliga har det naturligt! Mygosch. Asgrym.

Efter Dansens hus var det träning med C. Det gick bra, hittade på lite nya steg och även en ny liten del med nya steg som rockar! Vi måste byta vårt förflyttningssteg bara, C gillar det inte.. Jaja, det löser sig imorgon..

Imorgon är det alltså dans igen på KD. Parträning! Typiskt att man skulle bli dålig nu igen, man får ju inte ta ut sig som vanligt! Men det får gå ändå. Får käka ton av C-vitaminer, och sova i mängder. Jag ska klara mig ur detta också ska ni se!

PÅ MÅNDAG ÄR DET KLASSÅTERTRÄFF, 9B <3 apmys. Förlåt för att jag är sämst på att svara på SMS!
Nu ska jag sova, massa kramar på er!

Tjugofjärde oktober tvåtusenåtta

Jag orkar seriöst inte skriva något jätte bra inlägg om idag. Orkar inte skriva formelt och vackert, inte just nu iallafall. Haha! Så ni får nöja er med att få reda på allt imorgon. Dagen har dock varit strålande! Får se om jag slänger in ett inlägg lite senare.. det finns ju tråkdagar också you know?

Waynes coffee & Cullberg



Imorgon är nog världshistoriens kortaste dag. Ska gå upp halv elva, hur skönt är inte det?! Men eftersom jag är lite krasslig ska jag gå och lägga mig alldeles snart för att riktigt få sova ut.. Klockan kvart i tolv ska jag möta upp S inne i stan för att fika innan Cullberbaletten på Waynes Coffee. Jag såg nämligen att de hade varmchoklad med typ mashmallows och glass?! Vi får väl se om de har de överallt.. Tror det blir en kladdkaka till det! Mysigt på fredags morgonen.
Bland det häftigaste imorgon är att vi ska få träffa någon av koreograferna eller någon av dansarna för att tala om dans innan föreställningen. De ringde speciellt från skolan och frågade om vi ville göra det.. komma innan föreställningen alltså för att prata om dans! Det känns speciellt och väldigt kul! 
På dansföreställningen ska jag kolla med kritiska ögon, eftersom vi ska göra en dansanalys av föreställningen. Häftigt. Jag som älskar moderndans kommer nog vara helt lyrisk!

Alla barn..

Johnny och Mattias på Roomservice. HAHA! Man måste nästan se det för att fatta hur kul det va!

"Alla barn var glada och åt hamburgare utom Johnny"

"Varför de då?"

"Därför det va hans ponny!"


HAHAHA

Cullbergbaletten

Imorgon smäller det! Som jag har längtar. Cullbergbaletten på dansenshus, och fika med Sofia innan. Supermysigt.


Såhär står det. Källan från dansenshus.se

Cullbergbaletten 
ALUMINIUM & SOM OM
 Cullbergbaletten gästar Dansens Hus med ett specialsammansatt program. Två efterfrågade och älskade verk, av två konstnärliga ledare; "Aluminium" av Mats Ek och "Som Om" av Johan Inger.    Aluminium   Mats Ek skapade "Aluminium" för spanska Compañia Nacional de Danza år 2005. Senare samma år togs den upp på Cullbergbalettens repertoar. Verket kretsar kring motstånd - inte nödvändigtvis i politisk mening utan mer som ett förhållningssätt i vardagen:

"Ordet 'motstånd' har varit väldigt viktigt vid tillkomsten. Inte nödvändigtvis i politisk mening, utan mer som ett förhållningssätt i vardagen; att se det bekanta på nytt, inte ta något för givet. Ett ifrågasättande som kanske leder till en nödvändig förändring. Balettens uppbyggnad följer musikens arkitektur och dess lugna mittparti har gett en viktig kontrast." Mats Ek
  Som Om
"Som Om" är Johan Ingers fjärde verk för Cullbergbaletten. Verket, som hade premiär år 2005, utgår från tankar och idéer om människans natur och hur vi förhåller oss till varandra och vår omvärld.

"Som Om handlar om livscykeln och olika faser av livet. Skeendet påverkas av väggen, som både styr utrymmet och dansarna. Väggen står för något obönhörligt - ingen kan rå på tiden." Johan Inger  
  Aluminium Koreografi Mats Ek Scenografi, kostym Peder Freiij Ljusdesign Erik Berglund Repetitör Lena Wennergren-Juras Musik John Adams, Shaker Loops (med tillstånd av G. Schirmer, inc./edition Wilheim Hansen as, Köpenhamn)   Som om Koreografi Johan Inger  Dramaturgi Franka Gebert Scenografi, kostym Mylla Ek Ljusdesign Erik Berglund Repetitör Anna Grip Musik Stefan Levin   Foto Lesley Leslie-Spinks, Håkan Larsson

Pilates



Jag tänkte skriva ett inlägg om vad Pilates är. Ni vet att jag höll på med det sedan skolstarten till för cirka två veckor sedan, på balettlektionerna. Jag tänkte berätta lite om vad det är förnågot, varför man använder det osv.


Vad är det för träningsform? Blir man stark av den? Är det inte mer en yoga, en mental träning?
Det finns mycket fördommar att pilates inte skulle vara en träningsform, utan att det skulle vara en typ av yoga där man endast lär sig att slappna av och stressa av. Detta är dock fel! Varför skulle vi annars göra detta på baletten?

Pilates är en träningsform som främst lägger fokus på ditt center, dvs. din mage, bålmuskelaturen. Den är till för att du som dansare ska få mer kroppskontroll, och en starkare, mer kontrollerad bål. Den stärker även ryggen för att du ska orka att hålla upp den i hopp, piruetter m.m., eftersom det är väldigt viktigt. Låren tränar man otroligt mycket med vissa benövningar, genom bara att flexa och sträcka ut fötterna. Man lär sig genom enkla övningar kontrollerat vrida ut, lyfta, statiskt hålla, och en regelbunden bestämd andning.
Tack vare att man andas regelbundet och vid noga uttänkta tillfällen bidrar till att träningen i sig inte blir jobbig som konditionsträning eller styrka, utan det är först efteråt när man ställer sig upp som man känner hur musklerna har ansträngt sig. Jag har aldrig gått ifrån en pilates lektion och inte haft träningsvärk efteråt!

Svaret är alltså att ja: man blir väldigt stark av denna typ av träningsform. Du blir även mer smidig, eftersom du blir mer medveten om din kropp. Du lär dig att på ett kontrollerat sätt spänna och slappna av och lär dig att andas. Tro det eller ej så underlättar en regelbunden andning träningen.


Man lär sig att använda magmusklerna så att de jobbar inåt. Detta hjälper alla dansare till ett kontrollerat center! Därför används pilates vid en dansares skolning vid exempelvis Danshögskolan!

Träna pilates människor! Det är en enkel ansträning, den är rolig, man lär sig andas rätt (när det är jobbigast) och man lär sig samtidigt att slappna av i de muskler som man inte ska använda. Det är riktigt avslappnande och det är lite som terapi!

Pilates behöver heller inte nödvändigt vis innehålla en boll, som många förknippar pilates med. Det går lika bra utan något som helst redskap.
 
Frågan är: vill någon ha pilates övningar? Så kan jag gärna visa det för er! Tjoa till då vettja.

För er som bryr er.. haha

Idag mår jag mindre bra! Men jag försöker att inte deppa för det. Har druckit äckligt varmt citron och honungsvatten (som visserligen dödar alla bakterier men smakade blä efter ett tag), druckit te och käkat lite C-vitamin. Hursom, skit i det.

Ja, historien upprepade sig även detta år! Jag fick sitta ner på skolfotot för andra gången i mitt liv. Antagligen för att det är så många som är korta så att de måste bli de långa som står. Fattar inte riktigt hur det blir.. hur som. Jag var nöjd med klädvalet och jag log för första gången någonsin med tänderna på det enskilda skolfotot! På klassfotot valde jag varannat, två med min konstiga snea leende och två när tänderna syntes. Jag blundade säkert snyggt på alla också!

Fast vem bryr sig egentligen? Haha


Ginatricot webshop!



http://www.ginatricot.com

Har ni sett det? Tänkte väl det. Gina Tricot har äntligen startat en egen webshop! Och har du inte kollat in den, ja.. då är det dags att spana in den nu, för gissa om deras webshop är efterlängtad? En nackdel är att hemsidan är så tungladdad, men det är så tokbra att det finns en webshop! Nu behöver man aldrig röra sig från datorstolen för att shoppa.. om man nu tycker att det är bra! Spana in, det är en hejdundrans hemsida ska ni se!

Skolfoto


Sneek a peek på morgondagens outfit.

Tja kompisar! Imorgon är det skolfoto. Det är typ rätt läskigt.. eftersom skolkatalogen kommer ut till alla 2000 pers som går på skolan. Å andra sidan, så gör det kanske inte så mycket att man ser ut som ett miffo? Förhoppningsvis går det bra imorgon.. Oturligt nog har jag precis haft dansträning innan skolfotot imorgon, känns bra! Men det är inte alls bra att vara med och dansa om man har ont i halsen, och jag har galet ont.. Men vi får se hur det känns när jag vaknar imorgon! Nåja, luggen är klippt och naglarna lackade. Känns som om jag går over the edge här, men det enda som jag egentligen anstränger mig med, och är annorlunda än vanligt, är att jag faktiskt klär på mig i annat än träningskläder i skolan och att jag har fått luggen klippt så att jag ser ut under den!

Jag tar mig i nackskinnet.. öh

Jag bestämde igårkväll att eftersom jag slutade så tidigt idag skulle jag jobba med duetten och min singel efter skolan! Tror ni att jag har gjort det? NEJ! Jag har legat som en sill och proppat i min C-vitaminer och frysit häcken av mig. Kulkul... Båda måste ju bli klara! .. tror inte att det blir bättre av att gnälla heller visserligen. Men usch jag blir så trött på det. Jag ska rycka mig i kragen och göra det ändå. Ingenting blir bättre av att gnälla, puss.


I'm fed up with this shit


Drack en smoothie idag, supergod. (Ska berätta hur jag gjorde sedan!)

Halsen känns som ett sår idag, och jag är arg för det. Även om det känns som en väldig slöseri med tid och energi. Jag tycker att jag haft nog med skit. Körtelfeber som gått ner i levern och svullen mjälte, kikhosta, bihålsinflammation, blodförgiftning, öroninflammation, något nytt förkyldningsvirus och så har hostat och snorat hela sommaren.. listan kan ju göras oändlig!

Räcker det inte nu? Mer än ett år tycker jag är orättvist.. Aja, proppa C-vitaminer och sova i mängder I guess. Träningen lider ju, det suger. Jag tänker inte bli sämre, det finns inte ens med på kartan!

Fryslort

Godnatt på er!

Imorgon är en riktigt kort tag. Klasstid, modernt (med filmning denna vecka igen för att kunna förbättra det som var dåligt förra veckan), och efter det lunch och historia. Sedan ska jag hem och jobba med duetten samt med min discosingel.

Har blivit mer snuvig nu, och inte mått super de två senaste dagarna. Jag gillar inte kyla, inte alls. Det gör en inte något gott! Så jag ska börja käka ännu mer C-vitamin. Jag som redan käkar massor! ..dock ska man väl käka typ 5 frukter på en dag? Jag plöjer nog bara 3 st. 5 skulle ju vara bra! Det gjorde jag för några veckor sedan.. duktigt då! Och dricka mer.. Ja, mycket kvar att ändra på.. hihi

Nu ska jag sova, GU SÅ SKÖNT! Även om jag inte känner mig speciellt trött, bara lägga sig ner i sängen gör mig glad! Haha!
Sovgott på er!

Kollakolla..

Ny design! Vad tycks?

Dock är den inte färdig. Den ska vara mycket mer komplicerad, men det kommer med tiden! Hade iallafall tröttnat på den gamla.. men vad tycker ni om den nya?

Chai Latte



Kom hem runt fyra, var så trött att jag nästan somnade då och även hungrig! Så jag tog ett äpple, lite fil och så gjorde jag en chailatte. Mums. Även fast jag fortfarande föredrar latte, dock känner jag mig alltid konstig efter kaffet, koffeinet är inte det roligaste direkt..
Dagen har varit lugn. En svensklektion, sedan hade vi balett - då vi kollade på baletten vi filmade förra veckan (och det var hemskt) haha - efter det en duettlektion när jag jobbade med duetten och sist hade vi inviduellt val med typ världens häftigaste och bästa dans någonsin! Älskar den. Den handlar om ett möte, när man träffar någon för första gången och så vänder man sig sedan om för att säga någonting, och så är den personen borta. Skithäftig! Älskar den. Den handlar om ett sökande, om att leta efter den människan. Lovelovelooveit.

One of those days..

Kom på för en timme sedan att jag inte kollat på inspiration till duetten. Det är vår duett tid imorgon, så det var bara att bänka sig och kolla på fina rörelser och steg! Kul var det och jag fick lite ideer. Annars väntar fyra timmar dans väntar imorgon! Och en svensk lektion. Skönt! Hoppas jag mår bättre imorgon.

Jag har känt mig helt slut och mörbultad idag, antagligen från tävlingen. Och att jag inte sov tillräckligt i helgen!
Vi hörs imorgon med nya, friska tag!
Sovgott



Katastroof!

Fick ett ryck. Gick in på datorn i köket och bloggen ser ju hemsk ut! GAH.. gissa vad jag MÅSTE göra?

Ingen höst älskare direkt.

Jag har absolut nada intressant att säga. Det säger nog sitt för idag tror jag! Är trött, har ont och allmänt rugguggligt! Det är för kallt ute. Hösten är deprimerande, höhö!

Godbasch.


Jag ska bli awsome duuuude!

Jag har ont på sjukt konstiga ställen, träningsvärk alltså. Typ nedre delen av magen, vänster rumpskinka, i tårna och i främre trampdynan av foten och i nacken. Stört? Haha.

Nu är jag trött som en tok och ska sova! Ska upp halv nio imorgon så det blir sovmorgon! Oj vad det behövs. Nu ska jag börja planera singelträning hemma i sovrummet en gång i veckan, minst! Bra va? Jag ska bli grym!

Pusso. Sovgott

Helgens tävling

Bussen gick från dansskolan klockan tre i fredags eftermiddag. Och hjälp vad jag var förväntansfull, och nervös. Nervös över det mesta! Jag behöver mental träning, haha. Vi hade allsång, och kollade på bitar av Rent. Jag är inte en sådan människa som klarar av att sitta stilla och glo på film särskilt länge, och speciellt inte när jag är nervös och vill fokusera. Så jag gjorde inte det heller utan satt och lyssnade på musik och tittade ut genom fönstret.

Vid femsnåret stannade i och käkade på McDonalds (oh my favourite place.. haha) men salladen är iallafall god! Och jag mådde inte illa som jag alltid gör när jag käkar där. Vid åtta kom vi fram till hotellet som va supermys! Sängarna var som att sova på moln. Vi fixade hår och vid tolv låg vi faktiskt i sängen för att sova. Även om det tog ett tag för att det var ett fyllo till gubbe som tydligen kallade alla tjejer för hans döttrar nere i lobbyn. Han stod utanför och skrek "håll käften". Fråga mig inte varför, haha.

Kvar över sex ringde väckarklockorna på mobilerna. Jag va först uppe! Carro och Ida var galet sega! Haha. De tog dom ungefär en halv timme att komma upp. Med snoozandet å allt. Ja, jag hann iallafall med det vi skulle! Frukosten var god, men ganska liten. God müsli iaf, hihi.

Klockan åtta gick bussen till tävlingen. En halvtimmes sminkning på bussen, och en timmes sminkning, hårsprayning och nerglittring på plats. Sedan var det dags för inmarsh!

Det var galet kul för syster och hennes pojkvän var där, och det var verkligen ett helt underbart stöd! Som betydde otroligt mycket. Hihi! Dessutom så fick jag ju träffa dem,  vilket jag inte gör så ofta! Söta människor är dom.

Singeln var katastrof, jag trodde verkligen inte att jag skulle gå vidare. Ni vet gånger man säger att man glömde hela dansen, men överdriver rejält och kanske bara kom av sig på ett steg? Ja.. jag totalglömde ALLT. Förutom just vev-steget vi hade. Katastrofdåligt!  Haha. Jag va helt säker på att jag inte skulle gå vidare! Men det gjorde jag! Helt sjukt. Tre kryss fick jag. Och även andra gången glömde jag lika mycket, haha. Om inte mer! Då var jag ett kryss ifrån att gå vidare. Hade jag gått vidare hade pricken varit min! Lite surt. Men jag har lärt mig att jag måste träna ännu mer. Så jag ska sätta mer tid åt det.

Aplång paus mellan singeln och paren. Paren började klockan fem, och vi åkte ut på en gång. Men jag vet ju vad det beror på.. Så, inget mer att diskutera!

Det var rekord i olyckor, 50 skador var av 8 var svimningar! En av tjejerna ifrån vår dansskola svimmade på dansgolvet, andra fick knäna typ brutna och benen avslitna. Helt sjukt! Sjukvårdarna var inte mycket att ha heller, då de tog dem åttielva år att reagera! Haha. nej stackarna, va elak jag är!
Det gick verkligen superbra för några dansare från KD igår! Söta Felicia kom bla. 1 och även två andra söta tjejer som kom etta och gick upp i par. En av de tjejerna började blöda i huvudet för att hon slog sin buckla hon vann i pannan! Haha. De va blod överallt. Men hon grät av glädje ändå! Sååå söta. Och för the Elina team gick det apbra och en pallplats! En prick till star, intesant!? Blir så glad för allas skull! SÅ DUKTIGA!


JAG VILL SATSA ALLT TILL NÄSTA TÄVLING! INGET JÄKLA FES SKIT SATSNING DÅ INTE!
Arboga 15 november, watch out!
Haha

Åh vilken helg!

Tja!

Ja, jag lever! Häftigt va? Det har varit en extremt kul helg! Har verkligen haft super kul, men det har krävts massor med energi. Ska berätta allt! Vänta bara.. puss

Danstävling Lidköping 18 oktober 08

Nu bär det av, ja eller nästan. Klockan 15.00 kör bussen från dansskolan fredag eftermiddag, och vi anländer till Lidköping vid 20.00. Därimellan blir det äcklig mat på äckel McDonalds, som jag inte alls gillar.. (för er som inte förstod det! haha) Jag mår så fruktansvärt illa av den maten, så jag ska nog käka sallad och minimorötter..

När vi kommer fram är det vågning och plattning av håret som står på schemat. Dessutom ska vi kolla på idol (självklart). Antar att vi börjar måla naglarna redan i bussen. Det tar för lång tid annars!
Hursom, om ungefär sissodär 17 timmar bär det av. Det innebär no bloggning for me! Kommer hem på natten till söndag någon gång! Vi hörs på söndag med andra ord.

Jag är nervös. Håll tummarna för mig, puss


Goodnight sweetheart!

Nu, mina vänner.. är det dags att sova! Klockan åtta ska jag upp imorgon för att kila iväg till skolan och ha en timmes engelska och en timme med EoS, estetisk orientering där vi jobbar med våra duetter. Min stackars duettkompis är sjuk, med bihåleinflammation.. så jag tror inte det blir så mycket aktivt. Eller jag kan ju! Men inte båda två liksom.. Stackars! Jag vet ju exakt hur det känns..

Jag är brun som en pepparkaka, riktigt trevligt. Alla kommer få en chock i skolan när jag kommer imorgon!
Ska försöka skriva ett fint litet inlägg imorgon. Tror tyvärr inte att jag hinner..

Och ursäkta för bara massa inlägg om hur mina dagar är. Det har blivit lite enformigt måste jag erkänna! Det får bli en ändring på det efter denna tävling. Då är det en månad kvar till nästa! Iih.

Packapackapacka...

Ojoj. Jag sitter här i mitt rum, mer shorts och en stor svart tshirt och fönstret öppet för att jag inte ska bli varm och all soldusch försvinner innan det riktigt har satt sig på min kropp. Jo, det åker liksom av igen om man blir varm. Och det finns en tendens till det när det är tusen lampor på för att man ska kunna se och man gör ett motionspass upp och ner för trappen böja sig, sträcka sig leta osv. Ni förstår säkert..

Solduschen blev helt otroligt bra! Ser apfräscht ut. Känner mig rätt fräsch också! Tog nivå 3 denna gång, en nivå mörkare. Loveit!

Bussen går tre imorgon. MAH! ELINA : är inte du nervös? jag håller på att få krupp, haha!

Vi hörs om en stund hörrni!

Något som sätter guldkant på vardagen..

  • Jag fick MVG- på mitt moderna danshistoriaprov.
  • Vi filmade moderna idag, jag fick jätte fina komplimanger. Förstår det knappt.
  • Jag trivs så himla bra i Es2D <3

Plus i kanten

Dessutom har jag lovat filmer och bilder som jag inte ens haft tid att lägga ut. Får se om jag hinner det, förhoppningsvis(?)

Puss

Morgondagens måsten!

Imorgon är den dagen då jag har mest att göra denna vecka! Och nervousiteten har smygit sig på och ökat redan sedan i måndags, tokigt nog. Jag brukar inte känna mig nervös förrens på kvällen innan. Dagen imorgon då, ser ut ungefär såhär..

08.30 - 09.45 Moderndans (helt sanslöst tokhäftig dans)
09.50 - 10.40 Svenska
11.20 - 12.40 Jazz (filmning? tror jag.. eller nej, jag minns inte)
12.50 - 14.00 Engelska

ca 15.00 Soldusch

Direkt efter solduschen ska jag hem. Då kommer min äldsta kusin, hans söta dotter och min farbror. Då ska jag packa! Jag är så spänd, förstår inte varför! Iihh... Gaalettaggad.. I guess?

The day

Shosho. Har precis käkat en underbar middag med soppa och ny bakat bröd! Älskar det. Dagen har varit helt otrolig, speciellt moderna danslektionen. Jag vet inte vad det är med modern dans som får mig så lycklig, jag bara smälter när jag hör namnet!

Nu ska jag sy på min dräkt. Pärlor hit och dit och lite så, vi hörs sen. Puss


Kärlek till Es2D

Jag hinner knappt med här! Hjälp, dagarna bara svischar förbi!

Vi filmade på baletten idag.. det gick inte speciellt bra! Haha. Kommer vara jobbigt att titta på sedan! Fast i trean kommer man förhoppningsvis bara att skratta åt det! Imorgon är det filmning av moderna dansen (loveit!) och på fredag är det också inspelning av vår underbara mentors jazz.. Docker sitter jag nog i bussen påväg ner mot Lidköping då, så det blir ingen inspelning för mig.

Vi gör en helt underbar dans på inviduella valet, en modern, läskig, asbra! Man måste nog ha ett speciellt "psyke" för att  dansa modernt, för att förstå sig på det.. det vet jag att många i min grupp inte gjorde! Haha, de va lite kul. Många utbrast med jämna mellanrum "psyco" och jag bara sa tyst för mig själv "lovely"! Haha.

Jag har så grymt kul med tjejerna S & J. Vi skrattar åt allt och kan sitta och prata tills vi blir blåa i ansiktet! Det är en sån himla underbar känsla! Vi behöver inte ens prata om saker som tycks vara normala för andra.. Bara prata, prata och prata... Ja, men ni förstår, tjejerna är helt outstanding! Hela min klass är det.

The sweet life..

Mitt liv just nu:

lösögonfransar, glitterskor, spendera, träningsvärk, singelkläder, hårnålar, koreografier, nervousitet, muskelhinnevärk, stress, soldusch, hårsnoddar, pank, planering, glitterspray, nagellack, guldglitter, dansskor, band, hårspray, musik, tänka kreativt..

Ja, you get the point? Jag hinner knappt andas. Men det är jäkligt kul! Dansen tar liksom hur mycket tid som helst just nu, och kroppen har ännu inte vant sig vid detta. Det kommer ska ni se!

..sängen var det ja! Imorgon ska det dansas i nästan fyra timmar, sedan in till buttrix i stan, köpa lösögonfransar och efter det hem och fixa på singeldräkten. JAG ÅKER JU PÅ FREDAG HERREGU! Hihi.

Medans resten av bloggvärlden oroar sig över bloggalan, oroar jag mig över vilka armar jag ska ha på kickstegen och vilken ögonskugga som är glittrigare än den andra och om jag kommer komma ihåg koreografin på dansgolvet, om startordningen är bra och hur vi ska hinna med att göra klart duetten...

I ett bad av lösögonfransar, glitterskor, koreografier, träningsvärk och stress. Där har ni mig!

Som ni säkert redan har förstått har jag haft en fullproppad dag igen! Skola, dans dans dans hem, fixa singeldräkten, se massa 2 and ½ men (som är världens bästa serie!). Och nu ska jag sova! Har även fått käka lite mumsig tårta från kalajset igår, supergod bärtårta!

Nu ska jag sova, upp tio i åtta imorgon. Är trött som en bäver och hela kroppen värker! Förstår inte hur jag gör det, men det gör alltid ont när jag går och lägger mig, och det går nog inte en dag jag inte har träningsvärk någonstans. Men vet ni? Det är riktigt skönt.

Annars har det väl inte hänt så mycket idag, baletten är svår eftersom jag bara dansat balett i en ½ månad, och alla andra i minst ett år. Matten är löst. Jag är glad. Jag känner mig peppad inför tävlingen, men mina vader gör ont! Mina tävlingsskor har kommit också!

Vi hörs imorgon efter shoppingen av lösögonfransarna! Då ska ni även få se mina helsköna underbart fina skor jag ska tävla i, tänk er en discokula fast i guld och dubblera glitterfaktorn. Asballt!

TÄVLINGEN

Ja, då var startordningen visad. Jag vet inte riktigt om det är bra, på ett sätt är det helt okej, på ett annat är det riktigt bra och på ett tredje ganska så sämst. 
Man får vänta i en evighet mellan och man hinner nästan glömma bort att man ska tävla senare. Man måste få upp kroppen i temperatur igen och det blir lite jobbigt att bara sitta i ungefär.. ja hur många timmar det nu tar med gruppen och formationen? Hursom, något som är positivt är att man faktiskt får ett tag på sig att käka, och typ dricka gainomax. Haha! Så slutsatsen är väl att det är helt okej antar jag!?

Startordning

  • Singel
  • Grupp
  • Formation
  • Par

Det ska iallafall bli galet roligt att kolla på alla superduktiga grupper, formationer och på alla star och superstar dansare! Det är ju min första rikstävling! Asnajs.


Världens bästa pappas födelsedag

Hemma från en stressig dag. Åkte och handlade hårspray, hårnålar och toffsar innan träningen samt letade efter födelsedagspresent till min underbara pappa som fyller år idag! Han har varit borta och jobbat men kommer snart hem, så nu är det massvis med förberedelser så jag ska ta och pallra mig neråt och slå in presenter och dricka kaffe! Så jag har rätt mycket att göra.

GRATTIS PAPPA!

Missekissplutt


Söta missekiss! Jag är lika trött som kissemiss Majsan på bilden är söt. Då förstår ni va? Därför ska jag sova nu, och vi hörs imorgon. Som vanligt! Har massvis att göra imorgon faktiskt. Ja, göra klart singeln, handla present till min pappa som fyller år idag(!) 12:e, även fast vi ska fira honom på måndag samt träningen. C&jag kanske ska gå på extra träningen, men aja jag vet inte. Nu ska jag sova i min uunderbart sköna säng! Ska bli underbart, godnatt.

Kvällen i korthet


Jag ikväll.

Det blev utgång. Inga outfit bilder tyvärr, men här är hur frisyren och sminket var! Känns jätte konstigt att klä upp sig nu eftersom jag alltid går runt som en hösäck i skolan. Det blir faktiskt mer speciellt! Dock är festkläder en sak jag verkligen måste skaffa mer av i min garderob. Har typ nada.
Något som var kul var att tiderna blev helt missuppfattade och jag och S gick till Café 60 inne i stan och köpte en cookie, hon en biskvi och så varsin varm choklad med vispgrädde. Sedan promenerade vi till Hötorget och träffade på tre stycken helt sjuka 12 åringar. Ja, sjuka. Vi raggade även upp lite fler sötnosar (gamla klasskompisar!) på vägen till B. Det var supertrevligt. Festen var helt okej, och det var massor av folk man kände igen! Dock för lite killar... hihi! Väldigt liten yta också, men det var så himla gulligt att han var så glad över att ha oss alla där!
Jag gillar min klass!

Jag har inga skor!

Tja!

Har bloggtorka, vilket ni säkert lagt märke till. Det är mycket som händer, och nu gör jag mig iordning för att gå på fest. Det är den enda dagen i veckan som jag orkar göra någonting! Haha. Depremerande lät det, men hursom. Ska ta kort innan jag drar mig ut! Ska försöka hitta några skor att ha på mig.. jag har inga skor! Behöver verkligen nya!

Jag har suttit och pillat med min singeldräkt hela jekla dagen och den är ändå inte klar. Lite tröttsamt! Hursom, den får bli klar imorgon.

Nu måste jag fortsätta, puss

I wasn't there

Här har det varit glest med uppdateringar idag. Egentligen har jag knappt varit hemma, så det är anledningen. När jag kom hem till middagen så var jag så trött att jag inte visste hur jag skulle orka vara uppe längre. Dock gick det ett tag till men vid elva började jag sakta slumra. Ja, jag var så trött att jag somnade där jag låg på golvet. Ganska så bekvämt faktiskt.

Så, som ni kanske förstår så ska jag sova nu. Jag behöver verkligen sova ut efter veckan! Imorgon står "pynta" (kom inte på ett bättre ord) singel dräkten på schemat, och på kvällen är det fest hos en killkompis. Halva skolan kommer säkert vara där, eftersom han känner ALLA! OBS, vår skola är på 2000 elever. Haha!

Det blir kul iallafall, men nu ska jag sova! Godnatt
Imorgon ska ni få lite bilder och även filmklipp från dagen. Dansklipp!

Kolla in bloggen imorgon.


Sometimes it's nothing you can do

Time to sleep. Är utmattad.. Vi firade lite här hemma och käkade äppelpajen som var kvar sedan i söndags, supermumsigt och mycket välbehövligt efter denna dag! Av många olika anledningar..

Imorgon är det engelska, och sedan är det tre timmars underbar dans. Bland annat duettbyggning, jazz och modern improvisation (som jag älskar!). Älskar't helt enkelt. Efter skolan fortsätter dansen men på annan ort och annan stil, nämligen disco. Vi måste göra klart vår par, annars är det kört.. typ!

Nu är rumsplaceringen bestämt i Lidköping också, Carro och Ida sover med mig! Nicenice.
Godnatt!

Dansoholic


Strasstenar (affär i rinkeby) 55:-
Nagellack Depend (kicks) 25:-


Här är inköpen från dagen. Strasstenarna till min singeldräkt och nagellacket till mig och Carro! På tisdag har jag planerat att åka och köpa lösögonfransar av någon extrem sort, från Buttrix! För på fredag eftermiddag åker vi, kära vänner. Ner mot Lidköping. Så det är ungefär en vecka kvar! Om precis en vecka kommer jag nog vara otroligt stressad, solduscha, packa och förbereda mig psykiskt och fyskiskt. Ska stretcha massvis så jag får upp mjukheten (som försvunnit lite med all styrka som jag kämpar med) och så ska jag tagga till! Ska träna paren imorgon med Carro efter skolan för att göra färdigt den. Den måste bli färdig imorgon! Sedan ska jag göra klart min singel, och visa upp den på söndag. Den måste sitta till tävlingen, helt och fullt! Det blir så mycket lättare att kunna anpassa förflyttningssteg och så, efter vart dommarna står! Så jag ska dansa lite hela tiden.

Behöver jag säga att jag är rätt nervös, och längtar ganska mycket redan?
Då kommer min käääära syster från Skövde och tittar, jag längtar massvis! Det ska bli jättekul tycker jag. Hihi!

Omtumlad

Dagen har varit lite omtumlande, mycket som har hänt. Roliga saker också måste jag få säga!

Jag har köpt små strasstenar som jag ska fästa på min singeldräkt i form av en stjärna (antagligen) och så har jag köpt glitternagellack i guld. Dessutom beställde jag alldeles nyss glittriga dansskor till tävlingen på fredag, det är ju alldeles underbart måste jag säga! Tror det blir väldigt bra.

Ska försöka samla kraft till att göra min singel senare ikväll. Den måste bli klar! Just nu är jag bara så hungrig att jag håller på att smälla av. Puss

Sövgött.

Godnatt!

Har tagit lite ledigt från bloggen ikväll. Suttit och pillat på massa annat grejs och varit allmänt trött. Imorgon vill jag vara utvilad och alert. Så nu ska jag gå och lägga mig! Klockan sju ska jag upp imorgon och första lektionen är idv. modern dans.

Tjohej!

Webbdesign

Tjena!
Sitter på webbdesignen, snart är det en snabb redovisning av våra grupparbeten och efter det är det dans som står på schemat! Ska avslöja vår låt senare ikväll tänkte jag.. Spännande va?
Jag har världens ideer, och ska nog be någon filma också, så ni får se det vi har gjort idag! Vi ska antagligen dela sal med J&S. Vi får se hur det blir. Slutar iallafall inte halv fem, som de va sagt utan tidigare. Älska det!

Hursom, nu ska jag kolla runt lite.. det är redovisning om typ 2 minuter. Han räknar ner ska ni veta!
Vi hörs sen!

Contemporary dance at heart



Imorgon är det min favoritstil, moderndans som står på schemat! Jag bara älskar det, det är något visst med det.. något som får mig att bara vilja drömma mig bort och bara få visa alla hur det kan kännas! Haha, låter helt flummigt sjukt och knäppt säkert. Men moderndans är det bästa! Har även typ tre - fyra timmars håltimme. Det blir inte så roligt, men jag får väl se om jag kan göra någon nytta under den tiden. Har iprincip bara dansklassråd, moderndans och webbdesign. Lätt dag. Men rätt lång. Halv tio till halv fem. Med typ en och en halv lektion, aja!

Nu ska jag sova, godnatt!

I love coffie, yes I do


En väldigt smickrande bild på mig. Not.

Ja, vad hände idag då? Jo, mattedag var det. I tre timmar. Helt galet slappt egentligen, behövde bara påbörja projektarbetet som ska vara inlämnat i maj nästa år. Härligt va? Bara typ 9 månader kvar, hur ska jag orka? Haha, hursom.  Vi satt på Sandys och drack latte samtidigt som vi gjorde frågorna och funderade på var vi skulle ha för statistisk undersökning. Efter det var det lunch i 1h 30 minuter, då jag kikade på när S & J gjorde sin asgrymma koreografi! Jag och L har btw, valt låt nu!
Sedan var det dags för inviduellt val, då jag läser in dansträning för att jag missat så många poäng i ettan, riktigt roligt. Och jag fick beröm av två tjejer där som tyckte att jag dansare helt fantastiskt underbart fint. Snacka om att jag blev glad! Blev även 100 kronor rikare eftersom jag vann på min gamla bingolott och så träffade jag en killkompis på vägen hem. Dagen har gått helt okej med andra ord!

Swedish apples is the shit!


Oh yes it is!
(så vacker bild, min mobilkamera äger! Haha)

Come home


Come Home - One republic


Medans vi ändå är igång.. Jag är förälskad i denna låt också. Helt makalöst vacker, fin och underbar! Kärlek.

Details in the fabric


Jason Mraz - Details in the fabric
Jag älskar denhär låten, lyssna på texten. Den är helt fantastisk, makalös, underbar!

MATTEDAG, YES!



Dags att sova nu, imorgon är det matte dag! Jippie, är supertaggad.. hoppas ni inser sarkasmen. Upp halv åtta, nu är det dags för sängen, vi hörs imorgon. Kram!

Långa muskler

Äntligen hemma! Har varit hemma i ungefär en och en halv timme. Är helt totalt slut! Vi hade vår sista pilates lektion idag, och jag har kommit fram till att jag nog egentligen inte gillar pilates, av konstiga skäl! Fast jag är lite kluven, då jag faktiskt älskar att det är en lugn träningsform som det inte behövs så mycket anträngning av. Man blir liksom inte varm av det!
Jag satt i en timme med S&J vid lunchen och pratade om allt mellan himmel och jord, de är härliga de där tjejorna! Efter det var det ett onödigt klassråd med snack om fester, och allt som hör det till. Ja, läraren var också med! Haha! Sedan kilade jag till biblioteket och såg över lite framtidsplaner, riktigt spännande, läskigt och kul. Vågar jag tro på att jag kan nå dit, och bli så bra? Kämparglödjen har jag, och viljan.. vågar jag tro på det också? Spännande va? ;)

Nu är det dags för varm tranbärssaft, och stretching! Nu när jag tränar så mycket har mina muskler blivit kortare, och jag vill ha långa muskler. Alltså, summan av kardemumman: Jag är inte lika vig som jag var tidigare. Vilket gör mig crazy, så nu ska jag stretcha varje dag fram till träningen!


The silence is still

Gud så skönt, det är iprincip knäpp tyst här på biblioteket i skolan! Så otroligt skönt. Jag har nyligen haft en helt sjukt oseriös mentorstid, där alla snackade om festen i helgen och att de ska vara en till klassfest helgen efter höstlovet. Haha, ja vi får väl se hur det blir..

Klockan tre är det idrott som gäller. Ska nog ta och låna matteboken som jag inte har och sedan sitta här ett bra tag till, bara chilla! Efter skolan är det dans på KD, om två veckor åker vi iväg på tävling i Lidköping.. den tävlingen kostar skjortan! Makalöst dyr. Gah!

Hursom, vi hörs ikväll vänner!

Dags att sova!



Mums, godnatt!

Bingolotto & äppelpaj

Goderafton ute i stugorna i regnrusket!
Jag sitter inomhus i soffan och spelar bingolotto och käkar vaniljsås med äppelpaj (ja, jag kallar det så för att jag har typ en liter vaniljsås, älskar det!)! Det låter säkert hur töntigt som helst, men jag tycker att det är riktigt skoj. Kanske för att jag vunnit varje gång jag har spelat det. (Har bara spelat två gånger!) Tihi.
För övrigt gick väl träningen sådär och min handled gör ondare än någonsin förr! Det tar tid att skriva detta vill jag påpeka, urk.

Ops, nu börjar det igen.. Hoppas ni har en supermysig höstkväll!


Just Dance!

Godmorgon! Jag vaknade visserligen för ungefär två timmar sedan, har käkat frukost och försökt spelat sims. Men sims hängde sig, mycket intressant.
Klockan halv fyra ska jag vara på dansskolan för att dansa lite disco, tjoho! Det är bara två veckor kvar till nästa tävling och jag måste göra färdigt min singel, som jag fortfarande inte visat upp! Men den är typ klar.. eller ja, jag måste lägga till något mer. Den känns lite halvtrist än så länge, och lite kort. Bara typ 6 åttor eller något sånt. Vill minst ha 9 st åttor! Problems.. Måste göra det denna vecka, annars är jag rökt. Man vill ju helst att den ska sitta ett tag innan tävlingen så att man inte behöver tänka så mycket på vad som kommer i koreografin hela tiden, så man mer kan koncetrera sig på att le och utstråla lyckan av att stå där! 
Paren går det rätt bra med! Vi ska bygga vidare på den idag. Och så har vi säkert kickteknik. Bara vi inte har gemensam träning! Det hinns inte med, haha.

Här har ni dags "outfit", haha. Jag har ju funderat på om jag skulle ha det varje dag, men konstaterat att det kanske inte är så insprirerande hur jag ser ut då.. fast, jag försöker ju klä mig snyggt även om jag tränar. Så jag kanske ska göra det ändå? Hmm.. Hursomhelst, jag har på mig lila velourbyxor från H&M Young, ett svart linne från Glamour och dansskolans träningsmunkis. Då syns det att man är discodansare! Haha, alla kilar runt med velourbyxor på dansskolan typ!

Nej, dags att dra sig till sims igen. Om det vill funka! Nästa vecka i skolan är faktiskt väldigt lugn läx och provmässigt - än så länge. Dock har jag massa matte att ta igen! Som jag inte förstår, usch hata matte! BLÄ.

Ciao!

Joshua vann SYTYCD

Jag kollade ju på finalen av SYTYCD idag! Sorligt att det redan är slut! Det är höjpunkterna i veckan, butbut.. JOSHUA VANN! He's awsome. Så det var riktigt kalasfint. Ni ska se hans hopp! Det är sinnessjukt, han är nog en alien egentligen.. 
Jag har typ vetat att han ska vinna halva säsongen bara för att jag råkade klicka mig in på fox.com's hemsida. Dock gör det ingenting, det är lika underbart att se ändå! Loveitloveitloooveit. Han är inte ens en skolad dansare! Tänk vad sjukt att vinna något sådant stort, och inte ens ha någon teknikträning? Det är makabert.



Pas de duex

Godnatt sötnosar!

Dags att sova. Har smörjt in mig med fem kilo linement på benen! Mina vader gör så ont för att mina muskler byggs upp mycket snabbare än vad hinnan som håller runt om musklerna hinner expandera, så det värker. Om man inte smörjer in med linement, masserar och stretchar kan man få benhinneinflammation.. vilket jag helst skippar! För det gör fruktansvärt ont. Så efter varje träning är det tänkt att jag ska göra det.. Kan vara bra att veta, haha!

Puss, godnatt!



Pas de duex, av Will & Katee. Can't get enough. Helt underbar är den! Kolla här vettja..

I wanna be that good...

Fiffel..

Åh, jag sitter här och verkigen försöker komma på en ny snygg design. Jag vill göra den så jäkla bra! Vet exakt vilka färger och så, men själva upplägget kommer inte fram. Dessutom så diggar jag inte min kodmall jag har nu, blä..

Ja, jag klurar vidare!

KANELBULLENSDAG

Jo hörrni, idag är det dessutom kanelbullensdag! Det får man ju inte glömma. Vi har nybakade kanel & kardemumma bullar här hemma! Mums säger jag. Smarrigt.

Så käka kanelbullar nu!
Det ska jag..


SIMS & GODIS!

Min lediga dag! Sims väntar, ska ladda ner lite karriärer först. Innan jag ska dra igång med spelandet! Slappdag! Med godis och glass i mängder, could it possibly get any better på en slapp dag? Tror inte det.

Vi hörs senare vänner, kram!
Vad ska ni göra idag?

Finally, my bed!

Jag svimmar! Behöver jag ens säga hur skönt det är att sitta i sängen! Nej, jag tror inte det. Nu är det dags för att lägga sig ner och sova! Can't wait. Imorgon ska det kollas på finalen av SYTYCD, har inte sett det! ÄVEN om jag vet vem som vinner, så det kan ingen ta ifrån mig! Danserna är ju helt makalösa ändå. Ska även smörja in mina dumma muskler till vader med linement och hoppas på bättre tider! Haha, dvs tider där de inte gör ont! 

SOVA SOVA SOVA, SÄNG SÄNG SÄNG! har längtat hela dagen. Puss

My body aces

Shit pommes frites vad jag är helt galet stört trött! Hela kroppen typ dunkar för att jag har nada energi i min kropp. Handleden värker och sänder strålar upp över armbågen och jag kan inte längre röra handen utan att det gör ont! Låter bra, intesant? Men det är ju bara för att jag sliter som ett djur, och det hade varit konstigt om jag inte hade ont i hela kroppen och hade precis lika mycket energi som förut! Jag tror nog att jag behöver äta oftare, mer mellanmål och mer osv. borde nog lyssna på L, hon kan ju sånt där! Jag har ju ingen energi. ;p

Jag är helt enkelt så sjukt utmattad efter denna helt hysteriska vecka att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen! Nästa vecka har vi iallafall ingenting, jo en engelsk läxa. Men än så länge är det den enda. Ja okej, vi ska läsa också. Men seriöst, jag tänker inte göra ett dyft imorgon! Hej sims hela dagen!

Hur mår ni?!

Majskolv!

Jag har ont överallt i kroppen! I vaderna, för att mina muskelhinnor inte hinner expandera och bli tillräckligt töjbar så musklen får plats, så de trängs. Vilket verkligen spränger i vaderna! .. det är inte alltid kul att bygga musklern hörrni!
Dessutom har jag ont i mitt ena lår, och i ljumsken(?) av någon okänd anledning. Och kroppen är som géle! It's najs actually.

Nu är det dags för sängen, ska upp klockan åtta imorgon bitti. Efter skolan blir det antagligen träning med Carro i hennes gympasal, parträning då. Ska även testa att köra min singel! 

Dans imorgon med min danslärare som vi hade förra året, she's lovely! Alla danslärare är helt fantastiska visserligen! Lovethemall. Men det blir lite nostalgi. Vår klass får testa på så mycket nytt! Som det där projektet om att några från operan ska komma och ha workshop med oss i två dagar! Bara får klass, i två hela dagar! Har jag sagt det? Man känner sig en aning speciell måste jag påstå..

Vi hörs imorgon sötisar, puss.



Snart kommer väl alla ha magsår!

Jag har en stark åsikt. Och den ifrågasätter lärarnas planering! Jag känner att jag behöver avreagera mig, för det här är helt galet och uppåt väggarna! Om de bara visste vad den dåliga planeringen ställer till med.

Förra veckan och veckan innan dess var det väldigt tomt på läxfronten, och prov med för den delen. Vi hade kanske två, tre läxor och hade haft ett prov, inte mer. Man kommer rätt snabbt in i tempot, det är inte särskilt stressigt men det är en skön start efter en lugn och skön sommar. Läxläsning och prov behövs byggas upp i en takt så man hinner anpassa sig efter nivån som är just för tillfället. 
Dock blev det inte en så långvarig "inställningsprocess". Denna vecka kom det ett stort prov, två läxförhör, två inlämningar, en matteläxa och vi ska läsa en bok, vi ska jobba med duetter som man är sjukt stressad inför. Och inte nog med det, man kommer hem från skolan klockan sex på kvällen. Käkar middag och det första man gör sedan är att gå direkt tillbaks till läxböckerna, för att överhuvudtaget hinna med att göra det man ska! Man sitter uppe till 11 halv 12, bara för att få klart allt och kommer i säng till halv ett. Hur bra är det egentligen? 

Det är väldigt irriterande och tar på krafterna att alla dessutom säger att allt går om man planerar. Men är man som jag och blir stressad, får prestationskrav och vill ha MVG i varje uppgift man lämnar in, så fungerar det inte att plugga på glosorna en vecka i förväg eller bara kunna uttala dem för att gå och skriva provet. Varför kunde vi inte ha allt detta mer utspritt och inte allting på en och samma vecka? Det gick från noll till hundra! Och jag som hade det väldigt lätt att somna på kvällarna de föregående veckorna, ligger och vrider och vänder mig och känner hur jag är stressad och orolig hela tiden! Jag sover dåligt och blir därmed på dåligt humör, presterar sämre och mår ännu sämre. Allt i en nedåt spiral!

Frågan är: Förstår lärarna vad de gör till eleverna när de från ingenstans slänger ut tjugo prov och inlämningar på en vecka? 

Enligt mig borde prov inte finnas, utan man borde diskutera mera istället. Prov visar egentligen ingenting. Du sitter instängd i ett klassrum och ska argumentera för att få ett G, VG eller MVG. På den kunskap du egentligen läst dig till själv efter skolan och inte fått på lektionen. Nu låter jag krass, men det är så i vissa ämnen. Dessutom så är det någon som presterar och kan tänka klart i en pressad situation med 10 frågor som du ska analysera och skriva så bra du bara kan, på 1h? Det är galet. Istället borde man få ha en hel dag, då skulle man faktiskt få skriva allt man kunde, ha en chans att analysera allt och därmed få ett betyg man är värd. Så fungerar det ju tyvärr inte, men det gör mig galen att allt, ALLTID, kommer samtidigt. Det går veckor utan särskilt mycket att göra, och plötsligt kommer allt som en stor chock.

Det man läser går in genom ett öra, och ut genom det andra! Jag blir tokig. Snart kommer väl alla i skolan lida av magsår och inte kunna göra någonting annat än att plugga, eftersom skolan tar mer tid än vad den borde ta! "Kom ihåg att ha fritid också!" Ja ellerhur, in my ass att man hinner med det..

Är jag ensam om detta eller är det fler som tycker som jag?
Om någon orkade läsa allt dvs.





Me'shell Ndegeocello

Hon är så galet bra, det låter nästan som en man måste jag säga.. men låtarna är helt fantastiska och inspirationsgivande! Får så många ideer! Lyssna och njut. Förstår ni er på modern dans, förstår ni er nog på denhär musiken också! Lovelovelove.


Beautiful, som det gjorts en modern dans till i SYTYCD.

Bitter

ÄLSKA!

Trender..

Först var det kaffe latte som varannan 14 åring började med. Vilken hysteri det blev, och det skrevs om det hit och dit i bloggarna. Och kaffe latte är typ bäst! Så jag förstår dem. Nu har det kommit en ny trend, det där med chailatte! Som alla dricker, som har konkurerat ut kaffe latten eller ja, åtminstonde så skriver ingen om kaffet längre. Det har blivit världens grej nu, Chailatte.. precis som att det skulle vara något nytt elexir. Det drack jag för 3 år sedan och det var precis lika gott då, men inte trendigt nog! Sedan hävdar ju varannan blogg att det ju något speciellt med espresso house chailatte.. Är den verkligen så speciell, eller är det bara en trend? Det är frågan..




And up we go..

Åh hej allihopa!

Vilken vecka det har varit! Helt sinnessjukt. Dessutom så är den ju inte över ännu, utan jag har ett läxförhör imorgon med 60 engelska ord jag inte kan än. Men det ska jag snart komma igång med, så fort jag har gjort iordning min kaffe latte så ska jag slå mig ner med pappret jag så duktigt skrev på datorn i skolan idag! Oj vad mycket som händer som jag inte ens hinner skriva ner! Jag kommer inte ens ihåg allt i efterhand. Jag har inte läst bloggar på tre (okej, två och en halv dag) dagar, så jag har missat 151 nya inlägg enligt bloggkoll! OMG. gissa vad jag ska göra innan engelska glosorna väntar? Spännande! Undrar  vad som hänt i bloggvärlden?

Vi hörs om en stund igen, med smaskiga nyhter. Kramar på er!

Same same, but different

Så vad gör ni då?
Själv sitter jag och skriver ett brev till en engelsk karaktär och käkat satsumas(apgott!)! Inspirerande, ellerhur? Haha. Kom hem klockan sex, nja mer halv sju kanske.. Linus och jag jobbade på vår duett  efter skolan, och eftersom jag inte hade någon webbdesign så kilade jag till gallerian i närheten och köpte ett par velourbyxor från H&Ms barnavdelning! Har letat efter velourbyxor i åttifem år, och desas var lila, perfekta, ihopsnörning nertill i byxbenen och perfekta! Ska försöka hinna ta en bild närmaste dagarna, men hoppas inte för mycket.. Ni kan få se H&Ms bild så länge. 

Vi hade ingen modern dans idag heller, tyvärr. Så jag har bara dansat duett idag! Rätt skönt att ha en lite extra ledig dag för kroppen! Men hjärnan har fått tänka åt 50 pers idag, jeklar vad jobbigt det har varit. Och jag har ansträningshuvudvärk, så mycket så det gör ont att tugga!

Back to buissnes, vi hörs senare!

(ser ju verkligen inte alls så inspirerande, eller fina ut!, nu får se de på sedan istället!)
Ska nog köpa ett par gråa dessutom, 98:- är ju nada! Gå till dam avdelningen å man får betala 200 spänn för 4 cm tyg till. galet!

RSS 2.0