Drick mer vatten!

Jag är sämst på att dricka vatten - jag hittar alltid ursäkter till att inte göra det! Fy på mig, eftersom det är det viktigaste kroppen har. Men hur mycket vatten per dag ska man dricka då? Allt beror på hur mycket annat man dricker och hur mycket du rör på dig under dagarna.
Rör du på dig och tränar varje dag eller har ett aktivt och rörligt jobb - behöver du mer vatten än en människa som har kontorsjobb - eftersom du svettas mer och använder mer av kroppens vatten.
Är kroppen uttorkad och får för lite vatten kommer en mängd andra saker som följd - och tillsist döden. Dock är detta lite för dramatiskt för de flesta, och kommer inte leda till döden eftersom vi får i oss vätska på andra (kanske mindre bra) sätt. Blir kroppen uttorkad påverkas magen och tarmarna, huden blir torr och du kan få utslag.

Allt detta tycks kanske vara självklart - varför dricker vi då inte mer vatten? Vi vet ju att det är bäst för oss.

Här är riktlinjer du ungefärligt kan följa!
Utan fysisk ansträngning ska du dricka ungefär 1,5 L vatten per dag. En vuxen konsumerar ca 3 liter vatten per dag, och får i sig hälften av vätskan genom maten. Tränar du, eller har en annan fysisk ansträning ska du dock dricka mer! Minst en halv liter extra.

Vill du rena kroppen? Testa att drick 1 L vatten per 30 kg du väger! Väger du då 60 kg - dricker du 2 liter vatten! Testa i två veckor - och du kommer garanterat att känna resultat!

DU SKA MINST DRICKA 1,5 L VATTEN PER DAG



Drick mer vatten nu allihopa! =)

Kommentarer
Postat av: Evelina,21

1½ liter? det låter ju så mycket! Kanske skulle ha en 1-liters flaska vatten i kylen och dricka 2 per dag, se om det hjälper:)

2008-03-26 @ 15:39:31
URL: http://evelinalinnea.blogg.se
Postat av: Anonym

Hihi, det blir tyvärr inte idag för middagen är redan bestämd och jag har inte hunnit med lunch! Men det ska lätt testas i veckan!
Bra skrivet om vatten ;)

2008-03-26 @ 15:42:02
URL: http://bysara.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0