Hemmagjord Ben&Jerry's Glass!

Detta behöver du:
* En skål
* Skedar
"Ingredienser":
* Vanlij glass
* En ganska stor cookie dough kaka
* En halv matsked O'boy pulver
* En stor mashmallow
* En ruta mörk choklad
* En ruta vanlig mjölkchoklad


1. Krossa cookien i samma skål du ska äta i med en sked så att du får stora bitar. Stoppa in den i micron på 300 W i 2 minuter för att chokladen i kakan smälter och kakan blir varm.


2. Ta fram glassen och lägg ner så mycket glass du vill ha ovanpå den varma cookien.




3. Nu ska cookien och glassen fördelas jämt. Blanda förstiktigt runt och dela gärna glassen i mindre bitar så att det är lättare att blanda.

4. När det är jämt fördelat tar du en stor mashmallow och delar den i små bitar i glassen.
När mashmallowen är färdig tar du fram chokladen och hackar den, så att det bli som små skivor. Ganska smala, och häller ner det i glassen och blanda runt utan att det blir som en smet, utan fortfarande har glasskonsistens.


5. Sist strör du ½ matsked (mer om du vill ha mycket oboy smak) över glassen.

Nu är det färdigt! Ett tips är att glassen kan ha smält en gnutta, så ställ in den i kylen i 5 minuter för att den ska få en riktig glassig-konsistens! OBS! Inte för länge, för då fryser mashmallow och cookien!

Vad tyckte jag?
Jag tyckte att det blev gott! Nästan lika gott som B&J's glassar. Ska fortsätta göra såhär när jag ska äta glass! Om ni testar så skriv gärna vad ni tyckte om det.
Man kan självklart blanda i det man själv vill ha, om man vill göra en variant av Phish food kan man ta choklad glass med valnötter, mörk choklad och mashmallow fluff!

Smaklig måltid (;

Kommentarer
Postat av: Mikael Högberg

Glass för småbarn. Bara en massa godis och trams i.
Häagen-Dazs Baileys är det enda rätta.

2008-01-06 @ 22:51:09
URL: http://MikaelH.blogg.se
Postat av: Niccie

Om så är fallet så är jag ett småbarn! ;D Jag älskar B&J!

2008-01-06 @ 23:33:52
URL: http://niccie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0